تمدید نهایی جشنواره تا 23 فروردین ماه 98

ان لقتل الحسین علیه السلام حراره فی قلوب المؤمنین لن تبرد ابدا

حماسه حسین علیه السلام در سال 61 هجری قمری از آن­ چنان وسعتی برخوردار است که خیل عظیمی از دانشمندان، هنرمندان، متفکران و عموم مردم در هر عصر و زمانه ­ای را به خود مشغول نموده تا به قدر بضاعت ره­ توشه ­ای از این رویداد عظیم تاریخی­ برداشت نمایند. به قربانگاه بردن جسم که همانا تمام داشته مادی انسانی است با هدف نمایش ناممکن بودن پذیرش ظلم و باطل توسط آزاده مردان در روز عاشورا و صحرای کربلا، نهایت تجلی رفتار انسانی است. رویدادی عظیم که با وجود لحظات سخت آن، زینب کبری سلام الله علیها که رشد یافته مکتب علی علیه السلام است، در آن چیزی جز زیبایی ندید چراکه شاید قربانی کردن جسم و جان برای محبوب (معشوق) و نیالودن روح به پلشتی ­های دنیوی، از زیباترینِ مخلوقات الهی است.

خداوند متعال را شاکریم که مؤسسه آموزش عالی فردوس برای پنجمین دوره متوالی توفیق برگزاری رویداد هنری نگاه عاشورایی را یافته است. رویدادی که در کنار پرداختن به ابعاد حزن آلود شهادت سالار شهیدان و یاران با وفای ایشان، بدنبال ترغیب هنرمندان فهیم و خلاق جهت توجه به ابعاد زیبای حماسه امام علیه السلام از منظر اتفاقات زندگی روزآمد انسان معاصر است. تلاشی که در نتیجه آن آثاری خلق خواهند گشت که می­ تواند با نمایاندن هنجارها و ناهنجاری­‌های اجتماعی، موجبات بهبود و ارتقاء شرایط زندگی بشری را فراهم آورد. برگزاری رویداد نگاه عاشورایی در ایام حزن اهل بیت علیهم السلام در دوره­‌های گذشته (ایام محرم و صفر) مانعی شده بود بر جلب توجه هنرمندان به ابعاد زیبای حماسه حسینی، از این رو بر آن شدیم تا پنجمین دوره نگاه عاشورایی را در قالب جشنواره و مصادف با میلاد پر برکت حضرت حسین بن علی علیه السلام برگزار نماییم. اما متأسفانه نزدیکی روز ولادت ایشان با پایان تعطیلات نوروزی (20ام فروردین) نگرانی ­های جدی در دبیرخانه جشنواره در خصوص امکان دریافت به موقع آثار فیزیکی نفرات برتر، چاپ عکس­ ها، چیدمان نمایشگاه، چاپ کتاب و ... ایجاد نموده است. از طرفی درخواست­‌های مکرری از طرف دانشجویان دانشگاه ­های مختلف در خصوص افزایش مهلت ارسال آثار به ویژه در بخش­‌های نقاشی و معماری به دلیل قرار گرفتن آثار آنان در مراحل پایانی طراحی، دریافت نموده­ ایم. از این رو با موافقت دبیران محترم بخش­‌های مختلف پنجمین جشنواره نگاه عاشورایی مقرر گردید جدول زمان­بندی مراحل مختلف جشنواره تغییر نماید تا ان شاء الله شاهد برگزاری رویدادی در خور شأن حماسه عاشورا باشیم. بر این اساس آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جهت شرکت در جشنواره 23ام فروردین 98 تعریف گردید که البته تحت هیچ شرایطی نیز تمدید نخواهد شد. نمایشگاه آثار برتر و اختتامیه پنجمین دوره جشنواره نیز به یاری خداوند متعال پیش از آغاز ماه مبارک رمضان برگزار می­ گردد.

با آرزوی توفیق

دکتر محمد مهدی سرگلزهی