نشست خبری پنجمین جشنواره ملی نگاه عاشورایی

پنجشنبه 18 بهمن 1397 دانشجویی و فرهنگی

نشست خبری پنجمین جشنواره ملی نگاه عاشورایی با حضور اصحاب محترم رسانه در روز پنج شنبه 18 بهمن ماه 97 در محل سالن جلسات مؤسسه آموزش عالی فردوس برگزار شد.

دکتر جلیلی رییس جشنواره نگاه عاشورایی امروز در این نشست با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره نگاه عاشورایی گفت: در این جشنواره تلاش داریم تا با بهره گیری از زبان هنر، فرهنگ ولای عاشورایی را در بین جوانان و دانشجویان رواج دهیم.

وی افزود: جشنواره نگاه عاشورایی از سال ٩٣ آغاز شده است و سال به سال این جشنواره پخته‌تر شده و ما امروز در جایگاهی هستیم که بتوانیم جشنواره‌های بین المللی را برگزار کنیم.

رییس مؤسسه آموزش عالی فردوس مشهد ادامه داد: ارادت به عاشورا در بین شیعیان و مسلمانات بسیار زیاد است و هرساله شور عاشورایی بیشتر می‌شود که ارزشمند است و باید فرهنگ عاشورایی به نسل جدید منتقل شود.

در ادامه این نشست دکترسرگلزهی،  دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به دوره های قبلی این جشنواره گفت: این  جشنواره با  نگاهی عاشورایی در سال 93 در قالب مسابقه عکس در این مؤسسه  پایه گذاری شد و 70 عکس به دبیرخانه آن ارسال شد و در دوره دوم 300 عکس ارسال شد و در ادامه در دوره سوم با عنوان سوگواره نگاه عاشورایی برگزار که حدود 3500 عکس موبایلی و دوربین حرفه ای به دبیرخانه این سوگواره ارسال شد.

وی به قالب های مسابقه در جشنواره امسال اشاره و بیان داشت: امسال در 3 محور عکس ، المان و نقاشی برگزار شده است که بنا داریم در جشنواره سال های آینده از ظرفیت گرافیک، پوستر و موسیقی عاشورایی نیز جهت تبیین فرهنگ عاشورا بهره می گیریم.

دکتر سرگلزهی به کیفیت آثار تأکید کرد و گفت: در گزینش آثار از اساتید دانشگاهی بهره برده و ملاک این است که افزون بر جنبه زیبایی شناسی، ویژگی علمی  و آکادمیک در اثر نمایان باشد.

دبیر اجرایی جشنواره نگاه عاشورایی به مغفول ماندن جنبه های مختلف عاشورا اشاره و ابراز کرد: ما به ظلم ها و دردها در عاشورا توجه داشته اما به زیبایی های عاشورا مانند تسلیم بودن در برابر حق و ولایت پذیری پرداخته نشده است چنانچه حضرت زینب(س) نگاه ویژه به عاشورا داشتند و بعد از وقایع عاشورا اعلام کردند که چیزی جز زیبایی ندیدند، ما در این جشنواره به این امر توجه داشته تا به این جنبه ها بپردازیم.

وی افزود: در انقلاب اسلامی ایران نیز مردم نگاه عاشورایی داشته و با ولایت پذیری موجب پیروزی انقلاب شدند بنابراین ما باید از ظرفیت هنر استفاده و این فرهنگ عاشورایی را به جامعه القا کنیم.

مرتضی لطفی، دبیربخش عکس جشنواره افزود: امسال محورهای موضوعی اصلاح اجتماعی،ایثار، کرامت انسانی در دستور کار قرار گرفت.

مهندس ایمان میرشجاعیان،دبیربخش معماری جشنواره نیز با بیان اینکه بخش معماری سال 96 به جشنواره اضافه شده است، افزود:  در این بخش بنا داریم آثاری ارسالی بستر معماری وسیما و منظر شهری ، فرهنگ عاشورایی را جلوه دهد.

همچنین،علیرضا طاهریان،دبیربخش نقاشی جشنواره  گفت: رویکرد بخش نقاشی، نگاه حماسه ای به واقعه عاشوراست که وارد فرهنگ شیعه شده است.

گفتنی است، فراخوان ارسال آثار این جشنواره از ١٥بهمن ماه آغاز شده است و تا ١٥ اسفندماه ادامه دارد، و نمایشگاه آثار از ١٧ فرودین ماه ٩٨ آغاز  و اختتامیه جشنواره در ولادت امام حسین (ع) برگزار می‌شود؛ علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارسال آثار می توانند به سایت جشنواره به آدرس www.ferdowsconferences.ir/5thashuraeefestival/fa/home مراجعه نمایند.