مرکز رشد موسسه آموزش عالی فردوس به زودی افتتاح خواهد شد

شنبه 22 اردیبهشت 1397 پژوهش و فناوری

سرپرست مؤسسه آموزش عالی فردوس گفت: موسسه آموزش عالی فردوس در شاخه هنر سال‌هاست که فعالیت می‌کند، این در حالی است که دانشگاه‌هایی چون دانشگاه فردوسی مشهد، که بیش از پنجاه سال قدمت دارد، وارد گروه و شاخه هنر نشده و رشته‌های هنر به صورت محدود در نیشابور وجود دارد.

دکتر هاشم جلیلی صفریان، با تاکید بر اینکه ما با علاقه نسبت این که گروه هنر در استان خراسان و به‌ویژه در شهر مشهد توسعه یابد، در این راه گام گذاشتیم، افزود: متاسفانه موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها کمتر حاضر به ورود در رشته‌ها و گروه‌های هنر می‌شوند به این دلیل که نخست یافتن اساتید زبده کاری دشوار بوده و دوم، هزینه‌های بسیار زیادی است که این رشته هم برای دانشگاه و هم دانشجو دارد.

وی ادامه داد: به لحاظ سابقه‌ چهل‌ساله‌ای که در حوزه آموزشی دارم، تابحال، فارغ‌التحصیلان گروه هنر بیکار نبوده و توانستند کارآفرینی کنند. در عین حال، فارغ‌التحصیلان دکترای رشته هنر، برخلاف دیگر رشته‌ها در مشهد انگشت‌شمار هستند و ورود به این رشته مستلزم انجام وظیفه به نحو احسن است.

جلیلی صفریان عنوان کرد: ما برای گروه هنر دو کار مهم و اساسی انجام می‌دهیم، اول این که به زودی مرکز رشد موسسه آموزش عالی فردوس افتتاح خواهد شد و دوم، نگارخانه‌ موسسه است که تا آذرماه بازگشایی شده و دانشجویان می‌توانند آثار خود را در این نگارخانه به نمایش گذارند، ضمن این که این نگارخانه دارای مجوز بوده و تمام شرایطی نگارخانه‌ها از آن برخوردارند را دارا می‌باشد.

وی ضمن اشاره به این که این همایش فرصت خوبی برای ارتقای سطح علمی دانشجویان است، اضافه کرد: به عنوان دانشجویان و اساتید هنر، باید همکاری و هم‌فکری کنیم تا بحث سوغات خراسان و به‌ویژه مشهد را سروسامان دهیم و اشتغال‌زایی زیادی را در بخش هنر به وجود آوریم.

سرپرست مؤسسه آموزش عالی فردوس  افزود: در تمام دنیا حل مساله بر عهده دانشگاه است که خوشبختانه موسسه آموزش عالی فردوس تا حدودی در زمینه هنر موفق بوده است. ضمن این که پیش‌تر شاهد نقاشی‌هایی که بر دیوارهای سطح شهر انجام می‌شد بودیم که معمولا بدون هدف، بدون مفهوم و بسیار  ابتدایی کار می‌شد اما در حال حاضر علمی‌تر و تخصصی‌تر کار می‌شوند.

جلیلی صفریان بیان کرد: متاسفانه زعفران ما در کشورهایی مانند اسپانیا بسته‌بندی می‌شود، در حالی که با وجود متخصصین داخل کشور، می‌توانیم بسته‌بندی بهداشتی را توسط خودمان داشته باشیم و این مسئله به خاطر بی تفاوتی ما است که البته دانشجویان هنر می‌توانند نقش مهمی در این حوزه داشته باشند. بنابراین باید به جوانان و فارغ‌التحصیلان اعتماد داشته باشیم تا بتوانیم کمی از وضعیت بیکاری موجود بکاهیم.

وی ضمن بیان این که سال جاری از سوی مقام معظم رهبری، سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده اضافه کرد: اگر همه ما این موضوع را جدی بگیریم، وضعیت اشتغال بهبود می‌یابد و این مسئله به نفع تمام مردم ایران است. ضمن این که با حمایت، کالاهای کم‌کیفیت نیز بر کیفیت خود می‌افزایند.

سرپرست مؤسسه آموزش عالی فردوس با بیان اینکه صنایع دستی ما متاسفانه با وجود کالای مشابه بی کیفیت چینی در حال از بین رفتن است و این از یک طرف وظیفه دولت‌مردان است که از ورود این کالاها جلوگیری کنند، عنوان کرد: از طرف دیگر، وظیفه خود ماست که با عدم خرید آن، پس از مدتی ورود آن را متوقف کنیم. از سوی دیگر، قلم‌زنی، زیورآلات، قالی‌بافی، گلیم و بسیاری از موارد دیگر وجود دارد که اگر خریداری شود موجب رونق صنایع دستی می‌گردد و در عین حال نیاز جامعه نیز هست.